DNA-Spray forebygger røveri

DNA spray mærker kriminelle med en unik kode og beskytter personale og forebygger indbrud og røverier i supermarkeder, banker, tankstationer og guldsmede butikker m.m.

DNAspray
Afspil video

Systemet kan aktiveres på forskellige måder og/eller være knyttet til en eksisterende tyverialarm. Når sprayen aktiveres påfører det de kriminelle en fin sky af væske med en unik kode og UV-sporstof, som sidder på hud, tøj, sko, våben i ugevis efter det er påført.

Politiet kan med UV lys nemt se mærkningen og med en retsmedicinsk analyse ved de hvilket gerningssted person har befundet sig på. Steder med Sprayen bliver uoplagte mål pga. den sporing og forbindelse der knyttes til ét bestemt gerningssted og derfor frygter kriminelle DNA-teknologien.

DNA spray

DNA-Spray bruges i bl.a. i detailhandel som supermarkeder, juvelerer, restauranter, tankstationer, spillehaller, banker, restauranter, og selv kommuner, skoler og institutioner, for at beskytte deres værdier og som en sikkerhed for deres personale.

Bruges i mere end 30 lande

DNA spray mærke

Siden lanceringen af Selecta DNA Spray i 2008, er den blevet en af de mest effektive måder at forebygge røverier og indbrud! Systemet bruges i mere end 30 lande med stor succes.

Læs mere om Selecta på deres hjemmeside

Installation af spraysystemet

Enkelt eller flere SelectaDNA-sprøjtehoveder kan monteres ved indgangen/indgangene. DNA-sprøjten kan være bevæbnet med en panikknap og / eller knyttet til et eksisterende alarmsystem. Når rumføleren detekterer en bevægelse, går spray systemet igang med at udsende en udladning af den unike spray på forbryderne.

Identificering af en DNA mærket forbryder

Spor af DNA-væsken kan findes på den mistænkes hud, hår og beklædning og sendes til retsmedicinsk analyse for at bevise, at gerningsmanden har begået en lovovertrædelse på et bestemt sted. Selvom det er usynlig og ufarligt, forbliver UV og DNA på en forbryder i flere uger – det klæber sig fast på fibre og sidder i porerne i huden.

Politiet søger rutinemæssigt efter spor af DNA-sporbar væske. dette er med til at hjælpe politiet med at få en domfældelse.